Як стати тестувальником з нуля

Це люди, які завжди тобі посміхаються і раді відповісти на тупі запитання, які повторюються не один раз. Це структурована інформація і купа практичних занять — можна багато говорити про правила проведення інтерв’ю, але вони нічого не варті, якщо не спробуєш, хоча б один раз. Якщо ти справді прагнеш бути ІТ-шником, qa automation java вакансії маєш потенціал та базу, але не вистачає сил/часу/мотивації на самоосвіту тоді «Mate academy» зможе допомогти тобі з досягненням цих цілей. Буде багато очних занять, домашки, тренувань, англійської, ще івенти та внутрішнє ком’юніті з уже працюючих досвідчених людей та новачків з таким же бажанням пройти це все.

тестувальник з нуля

Тестувальник – це твоя технічна хрещена фея, яка оберігає від помилок і багів та зацікавлена тільки у твоєму щасті як користувача. QA інженер постійно працює над покращенням технічної сторони продукту та запобігає виникненню помилок у роботі ПЗ у майбутньому. Після 50 годин практики студент умітиме проводити мобільне тестування, розраховувати ризики та писати автотести. Також йому допоможуть опанувати універсальний словник тестувальника та створити портфоліо.

Якими навичками, знаннями та якостями володіє тестувальник?

Він ставить себе на місце користувача і починає грати в гру, використовувати додаток або досліджувати сайт на

предмет помилок. Якщо він знаходить такі помилки він пише про це спеціальний звіт, за яким програмісти

усувають помилки. На вебінарі ви отримаєте чітку методологію “Як за 3 місяці ГАРАНТОВАНО стати тестувальником ПЗ”.

Якщо сайт працює у вас без збоїв, десь у світі радіє один QA-спеціаліст. Значить, він ретельно перевірив код, протестував систему і виявив усі баги до того, як вони завадили б вам дізнатися головні бізнес-новини. Зазвичай для автотестів вибирають критичні для роботи ПЗ функції, наприклад, обробку платежів, збереження призначених для користувача даних.

тестувальник з нуля

Інколи треба вибрати інструмент для розв’язання завдання, з яким ми ще ніколи не стикалися. У такому разі раджу зробити короткий POC і подивитися, як працюють різні інструменти. Одного разу мені довелося підбирати безплатні інструменти для демонстрації дефект-трекінгу для групи тестувальників-початківців.

Manual QA Engineer (Junior)

Ще одна важлива навичка – вміння розмовляти й писати англійською хоча б на базовому рівні. Особливо це потрібно співробітнику аутсорсингової компанії, бо приходиться щодня розповідати про свою роботу https://wizardsdev.com/ іноземним колегам. Але якщо компанія продуктова, як Uklon чи Monobank, знання іноземних мов не таке критичне. Його задача – налаштувати роботу таким чином, щоб знаходити баги якнайшвидше.

Також можна попросити почитати контракт (або його частину), особливо якщо там передбачено, наприклад, якісь умови постгарантійного обслуговування. Загалом, будь-які задокументовані домовленості можуть допомогти нам у плануванні тестових активностей. Вже як рік я закінчив курс Front-End в команді Mate academy. Із перших уроків я зрозумів, що мене навчають професіонали із великим досвідом.

Відгуки наших студентів

Усе це допоможе поліпшити якість вашого продукту. Проте, хоч які класні процеси ви з командою вибудували, пам’ятаймо золоте правило — нам потрібен хороший продукт, а не хороший процес. Аналізуєш, наскільки це все реально виконати, і чи зможе воно потім запрацювати як слід”, — роз’яснює він. Костя пояснює процес роботи тестувальника на прикладі створення новинного сайту. Цікавлюся трансгуманізмом та допомагаю людям знаходити себе в QA, а не заробітках на чужині.

  • Особливо сподобалося, як допомагали саме з пошуком вакансій.
  • Студенти QA Manual отримують у подарунок безкоштовний курс з англійської для ІТ.
  • Можна відразу піти на Advanced, якщо у вас уже є достатній рівень знань, щоб скласти вступний тест.
  • Курс QA Manual вони створили для початківців без технічної підготовки.
  • Курс тестувальника ідеально підходить і для новачків.
  • Тестувати додаток вручну – «дорога» операція, так як швидкість і точність перевірок обмежена можливостями тестувальників.

Ця посада частіше зустрічається у великих міжнародних компаніях, де працюють десятки тестувальників. Такому працівнику, згідно з опитуваннями, платять $4400 щомісяця. Тоді QA engineer намагається відтворити баг і занотовує його особливості. Зі сторони це виглядає як десятки спроб знову провалитися під цю саму текстуру. Далеко не всі айтівці – програмісти, які пишуть код.

Від філолога до тестувальника: як увійти в ІТ з нуля

Кожне заняття, це величезний заряд мотивації і нових знань. У період пошуку також дуже допомогла постійна підтримка HRА Лесі. На Tech Talks по вихідним, спікери реально розповідали дуже багато корисних речей, які в нагоді і на співбесідах, і в роботі. QA engineer повинен знати як знаходити помилки в роботі сайтів та додатків та забезпечувати якість продукту і його процесів.

Тож непередбачене заздалегідь розгортання середовища для QA коштувало нам усім трохи нервів. Вчитися в Mate непросто, це ніби ходити на роботу. І мені дуже сподобався цей підхід та їх ретельний відбір студентів на курс.

Долучитись до команди

Йдучи на курс повного дня, будьте готові вкласти сили, адже відсидітися не вдасться, з ранку і до 5 вечора мінімум ви будете повністю поглинені в світ
дизайну. Для розуміння всіх взаємозв’язків продукту, без якого легко пропустити в продакшн серйозні баги, потрібні час, знання, увага і досвід. Згодом у QA виробляється інтуїція, яка необхідна, оскільки повна перевірка всіх можливих сценаріїв занадто трудомістка та іноді попросту неможлива. Це означає, що робота тестувальника не може бути обмежена механічним виконанням тест-плану.

Cтудентів навчають так, аби працевлаштувати, і тільки потім отримують дивіденди від вкладених зусиль та часу. Тобто це курси, які дають реальні знання, навички та професію і закінчуються справжнім працевлаштуванням. Так я дійшов висновку, що Mate academy — один із найкращих варіантів навчання на ринку. Сам я людина прискіплива, вибирав серед різних курсів дуже довго. Зупинишись на Мейті, теж не спочатку побіг записуватись на курс, бо якось було все занадто добре для правди. Дізнавшись трохи більше, все таки вирішив спробувати і ніразу не пожалкував, тому раджу всім в кого є час, мотивація та амбіції ставати студентом Мейт.


カテゴリー  IT Вакансії